11 Şubat 2010 Perşembe

Oldboy (2003)


Bu mu lan efsane film? HA? Bu mu? Gecenin bir buçuğunda bir hevesle bana Divxplanet'te altyazı arattıran film bu muymuş yani? Arkadaş tamam, bende de suç var. Beklentimi inanılmaz yükselttim. Ama bana da hak verin dostlar, Oldboy fanları dört bir yandan kuşattı çevremi. "Abi bu filmi izlemeden film izliyorum deme." diyeni mi ararsın, "Tarantino'yu beşe katlayan bir şaheser." diye atıp tutanı mı ararsın. Al izledik işte. 

Şimdi şöyle ki; Koreli bir deyyus var, adı Dae-Su. İçkili sıçkılı bir akşamın ardından Dae-Su karıya kıza sarkıyor. Aynasızlar da alıp bunu nezarete tıkıverecekken, kankası Joo-Hwan "Memur bey kusura kalmayın hehe." diye polislere üç-beş bir şeyler verip bunu götürüyor. "Bırakın beni, sarhoş değilim." diye bir Levent Kırca tadı yakalayan Dae-Su'yu iki arada bir derede adamın biri kaçırıvermesin mi o esnada?

Dae-Su uyandığında, izbe bir odada buluyor kendini. "Noluyo lan ne işim var burada." diye isyan etse de zaman zaman, bir allahın kulu da gelip "Birader şöyle şöyle oldu, o yüzden hapsediyoruz seni." diye bir açıklama yapmıyor. Dae-Su da vaktini odada oturup TV izleyerek geçiriyor garip. Ne yapsın. Sıkıntıdan "Ulan biraz vücut çalışmak lazım" diye düşünüp duvarları yumrukluyor. Televizyondan karısının öldürüldüğünü, kızının piç gibi bir ailenin yanına verildiğini, kendisinin de bir numaralı şüpheli olduğunu falan izliyor. İyice beynini yiyecek gibi oluyor tabii zavallı, tripten tribe koşuyor. Düşünüyor, "Ulan kimin tavuğuna kışt dedik. Kimin anasına bacısına küfrettik. Etliye sütlüye karışmayan adamım, ne skime 15 yıldır hapisteyim lan ben?!"... Derken 15 yıl geçiyor. (Oha)

15 yılın ardından hayvan gibi sokağa salınan Dae-Su'nun aklında da tek bir düşünce var tabii: Beni hapseden adamı skerteceğim. Lakin 15 yılın ardından sokakta ne bok yiyecek bu adam? Zaten herkes karısını öldürdü sanıyor falan? Telaşa mahal yok dostlarım, onu 15 yıl hapseden adam çıkınca da ne yapacağını hesaplamış tabii. Kendisine paralar, telefonlar yollanıyor. "15 yıldır dayıyorlar ekmeği, beynim de ekmek gibi oldu. Dur şöyle bir ziyafet çekeyim." diye düşünen Dae-Su, dalıyor esnaf lokantasına. "Yok mu şöyle kelle paça bişeyler?" derken muhabbeti kurduğu garson kızla da aralarında bir etkileşim olmasın mı efendim?

Gerisini anlatmıyorum. Oturun izleyin. Sonra da niye bu kadar tapıyorsunuz bu filme, bir mail atın bir şey yapın açıklayın gözünüzü seveyim. "Hafız sonunda dumurdan dumura koştuk, çok etkilendik." midir yani, bu mudur? Neyse bir şey demiyorum artık. Ben beğenmedim. Haydi iyi seyirler.

Puan: 5

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ayıp ettin şimdi bi daha film önermiyorum sana :D

Adsız dedi ki...

ben de 1 hafta önce indirdim. hala izleme havamda değilim. japon suratların bulunduğu yapımlardan hiç hoşlanmam hep soğuk gelirler bana. (hatta lost'ta bile sun-jin temalı bölümleri hızlı hızlı geçerim)

ama izleyeceğiz bakalım :)

abbas dedi ki...

<<>>

abbas dedi ki...

''ta'm e guilass''

csyasoo dedi ki...

Hala izleyemedim deli olcam :S